beta

זוגלובק

זוגלובק - moreshet.com

זוגלובק היא חברה תעשייתית ישראלית בתחום המזון, המייצרת מוצרי בשר ותחליפים למוצרי בשר.

היסטוריה

ראשיתו של המפעל בשלזיה, כאשר הוקם ונוהל על ידי אברהם ריינהולד זוגלובק ואשתו אירמגרד לבית קבילצקי. ב-15 בפברואר 1937, עם עלייתה של משפחת זוגלובק לארץ ישראל בגל ההגירה של העלייה החמישית, הועתק המפעל לנהריה ובסוף אותה השנה נחנך "בית החרושת לנקניק כשר - קבילצקי את זוגלובק" וממנו יצאה התוצרת הראשונה אל השוק המצומצם של אותם הימים, שוק של יקים, פקידי ממשל וחיילים בריטים בזמן מלחמת העולם השנייה שיכלו לרכוש את המותרות הללו. באותה התקופה בשר הבקר והעגל היה החומר הבלעדי ומקורות האספקה היו מעדרי בקר מקומי ומהארצות השכנות כמו סוריה.

פס הייצור במפעל הנקניקים, תחילת שנות ה-50

עם קום המדינה נותק המסחר עם מקורות האספקה ומשפחת זוגלובק נאלצה למצוא תחליף לחומר הגלם ולכן החל המפעל להשתמש בבשר תרנגולי הודו, תהליך אשר בוצע לראשונה בישראל.

בשנות ה-50 החלו במפעל זוגלובק בנהריה לייצר נקניק מחזה הודו. תהליך זה היווה פריצת דרך בתחום המזון, שבעקבותיה הוחל בייצור מסחרי של נקניקים מבשר הודו ועוף, שהיו מיועדים בתחילה לאניני טעם, אך עם התפתחות הטכנולוגיה והירידה בעלויות התפעול הצליחה זוגלובק לספק את המוצר גם לקהל הרחב.

ייצוא לשווקים באירופה ובאמריקה

בשנות ה-60 המוקדמות ובעידוד אורחים מחו"ל שביקרו במפעל נעשו ניסיונות היצוא הראשונים. ב-1969 השתתפה חברת זוגלובק ביריד מזון בקלן שבגרמניה והציגה את נקניק ההודו. הצגה זו גרמה להזמנות נוספות מחו"ל. הדרישה לייצור הכריחה את זוגלובק לעמוד בסטנדרטים גבוהים אשר היו נהוגים בארצות הייצוא ועקב כך זוגלובק הייתה בין החברות הראשונות בישראל שאימצו את התקינה הווטרינרית האירופאית והאמריקאית המחמירות. אימוץ התקינה הכריחה את החברה להשקיע ולהקים מערכת פיקוח וטרינרית שתתאים לסטנדרטים של ארצות הברית, אירופה ויפן.

בשנות ה-80 הקימה זוגלובק חווה לגידול עופות ותרנגולי הודו במטרה להבטיח אספקה רצופה של חומרי גלם לייצור המקומי ולמדינות העולם.

ב-1990 הוקם מפעל הטבע לייצור תחליפי בשר מחלבון צמחי. המפעל מעסיק כ-50 עובדים. העיקרון שהנחה את מחלקת המחקר והפיתוח שבמפעל הוא ייצור מוצרים הקרובים בצורתם ובטעמם למוצרי הבשר.

בנהריה ממוקמים מפעליה של זוגלובק לייצור מוצרי בשר, נקניקים ונקניקיות המשתרעים על פני שטח נרחב במרכז העיר, שאליהם מגיע הבשר מן המפעל בשלומי. מערך זה מאפשר שליטה מלאה על איכות חומר הגלם ומבטיח את אספקתו הסדירה למפעלי הבשר והנקניק. בנוסף על כך, בנהריה מצויה גם חנות המפעל של זוגלובק, שהיא סופרמרקט ייעודי לבשר ולנקניקים הכולל גם מעדנייה שבה נמכרים מוצרי החברה. בנוסף נמכרים מוצרים נוספים כמו תבשילי מטבח, סלטים, ירקות קפואים, דגים, רטבים, יינות ועוד.

בנהריה ממוקם גם מפעל הטבע המייצר תחליפי בשר קפואים על בסיס חלבון צמחי. מפעל זה מייצא מתוצרתו למדינות נוספות כגון ארצות הברית וקנדה, צרפת, אוסטרליה ובריטניה.

שלומי

בשלומי הקימה תשלובת זוגלובק ב-1972 מפעל לעיבוד בשר, המתמחה בעיבוד עופות והודו עבור מגוון מוצרים, ומייצר למעלה מ-50 טון מוצרי פסטרמה ונקניקים ביום. המפעל מותאם לתקנים מחמירים של מדינות היעד אליהן הוא מייצא ועומד תחת פיקוח וטרינרי ופיקוח כשרות.

מפעל המאפים בקיבוץ ברור חיל

בקיבוץ ברור חיל היה מפעל המאפים "טעם ארצנו", אשר נרכש על ידי זוגלובק, ויצר מוצרי מאפה כדוגמת בצק עלים, בורקס, מלאווח, ג'חנון, פיצות ועוד. בשנת 2005 זוגלובק שלטה בכ-29% משוק המאפים בישראל. המפעל נסגר בשנת 2017.

מרכזים לוגיסטיים

זוגלובק מפעילה מרכזים לוגיסטיים גדולים בהם נקלטת התוצרת המוכנה לאחסנה ולהפצה. מרכזי ההפצה מקבלים את התוצרת המוכנה מן המפעלים להפצה לנקודות המכירה באמצעות צי תחבורה רחב היקף ומאות מפיצים. החל משנת 2015 קבוצת זוגלובק מספקת גם שירותי הפצה לחברת המיצים פריניב, ומסייעת לה להגיע לכ-4,000 נקודות שאליהם מגיעים מוצריה השונים של החברה מדי שבוע.

חטיבת השוק המקצועי

מתוך הבנה כי חלק מהרגלי הבילוי של הצרכן הממוצע הוא אכילה מחוץ לבית, הכירה החברה בחשיבות השוק המקצועי, ומפתחת עבורו מוצרים.

חטיבת השוק המקצועי נותנת מענה לרשתות בתי מלון, בסיסי צה"ל, גני אירועים ואולמות, חברות קייטרינג, ארגוני קניות, חדרי אוכל מוסדיים, מטבחים קיבוציים, בתי חולים ומוסדות החלמה, ישיבות, מוסדות אקדמיים ומרכזי לימוד, בתי אבות, מסעדות ומזנונים ועוד.

הבשר ומוצרי הגלם של זוגלובק המיועדים לשוק זה נבחנים בתקני איכות בינלאומיים, כדוגמת ISO-9001 ו-HACCP. לאחר בקרת האיכות יוצאים מוצרי הבשר מארבעת מפעליה אל מערך ההפצה, הכולל שלושה מרכזי הפצה גדולים ומאות מפיצים בפריסה ארצית.

זכויות בעלי חיים

במאי 2013, נחשף סרטון ברשת המתעד התעללות בבעלי חיים בעת העברתם במשאית. חמישה חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2013, נחשפה שוב התעללות בעופות על ידי החברה, בכתבת תחקיר ששודרה בתוכנית כלבוטק. בעקבות התחקיר מנכ"ל חברת זוגלובק, פיני קמרי, הודיע על הפסקת השימוש במכונה שהיוותה מושא התחקיר, ותוקנו ליקויים נוספים כגון קיצור זמן שהיית העופות בלול והתקנת מצלמות בשטח המשחטה.

בשנת 2017 החליטה פרקליטות מחוז חיפה שלא להעמיד לדין את המעורבים בפרשה ולסגור את תיקי החקירה עקב חוסר ראיות.

ביולי 2015 נחשף בערוץ 10 מקרה נוסף של התעללות, באותה המשחטה שבה קרה מקרה ההתעללות ב 2013. בעקבות התחקיר נסגרה המשחטה באופן זמני על ידי משרד החקלאות, ונפתחה מחדש לאחר שנוספו וטרינרים מפקחים. בשנת 2015 מכרה זוגלובק את המשחטה.

בשנת 2017 הגישה זוגלובק תביעת דיבה נגד מייסד אתר החדשות 'טבעוניוז' שכתב על הקשר של החברה לזיהום נחל בצת שבגליל המערבי, זאת על אף שהנאשם שיתף ידיעות שפורסמו קודם לכן באתר החדשות וואלה! NEWS ובערוץ כאן 11. אחרי שדיווח גם על התביעה שהגישה נגדו, פנתה זוגלובק לבית המשפט במטרה לאסור עליו לפרסם דיווחים על תביעת הדיבה שהיא עצמה הגישה. איסור הפרסום נדחה על ידי השופטת. הפרשה הסתיימה בשנת 2019 בהסכם בין הצדדים.

במקביל, הגישה זוגלובק תביעת דיבה גם נגד עמותת אנימלס (לשעבר 'אנונימוס לזכויות בעלי חיים') על לוגו שיצרה לאתר התחקירים שלה בו נכתב "זוגלובק - מתעללים מאז 1937", זאת אף על פי שההתעללות נראית בבירור בצילומי התחקירים. בדצמבר 2019 מחק בית המשפט את התביעה, ובהמשך חייב את החברה בהוצאות משפט בסך 46,800 ש"ח.

פיתוח ושיווק מזון טבעוני

בשנת 2018 החלה זוגלובק לשווק מגוון מוצרי מזון טבעוניים תחת המותג "זוגלו'ס" (Zoglo's). המותג כולל נכון לשנת 2018 שניצל סויה דק, שניצל תירס ללא גלוטן, שניצל ירוק ללא גלוטן, המבורגר פטריות וקטניות ללא גלוטן ונקניקיות טבעוניות.

בשנת 2021 התחילה זוגלובק לשווק קו מוצרים טבעוניים חדש תחת המותג Wonders of Nature. נכון לשנת 2021 כולל קו המוצרים המבורגר, נקניקיות צ'וריסו, טחון וקבאב.


Reviews (0)
No reviews yet.

אתר מורשת מתעד את מורשתם של גדולי האומה בתחומים השונים מההיסטוריה ועד להווה של העם היהודי, במדינת ישראל ובתפוצות, שהביאו אותנו עד הלום.

0:00