רני רהב
רני רהב הוא הממציא מחדש והקיסר בפועל של יחסי הציבור הישראליים. התחיל מחייל בשירות שולה ליגום, כשהשתחרר הפך ליחצן של מלון דן פנורמה שהיה אז מלון חדש. הצליח מעל ומעבר והכניס לפרקטיקת יחסי הציבור בישראל מנהגים שהפכו אותו לאהוב בקרב כל קהל היעד שלו. הצלחתו המטאורית העניקה לו את יחסי הציבור של כלל רשת מלונות דן, ומשם הפך בעצם ליחצן של כל מי שמחשיב את עצמו במדינה. רני בנה את ההצלחה הענקית שלו במו ידיו, ובסיוע רעייתו הילה המוכשרת בפני עצמה, והציב את מקצוע יחסי הציבור בישראל בסטנדרט בינלאומי ממש. רן (רני) רהב (נולד ב-29 באפריל 1964) הוא יחצ"ן ישראלי, בעלים ויו"ר של משרד יחסי הציבור "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור" וקונסול כבוד של איי מרשל. רני והילה רהב הם דוגמא ומופת לסיפור הצלחה ואהבה ישראלי.
ביוגרפיה
רהב נולד וגדל ברמת גן.
בצה"ל שירת כמש"ק חינוך בחיל האוויר. לאחר שחרורו מהצבא, בגיל 22, מונה למנהל מחלקת יחסי ציבור ובידור במלון דן פנורמה תל אביב. בגיל 23 מונה לדובר חברת מלונות דן ומשמש בתפקיד זה עד היום.
בשנת 1991 הקים רהב את משרד "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור" בשותפות עם איש העסקים ברוך איבצ'ר. מספר שנים לאחר מכן קיבל את 50 האחוזים של איבצ'ר והפך לבעלים המלאים של המשרד.
משרדו של רהב מייצג כ-120 חברות ומונה 41 עובדים. עם לקוחות המשרד נמנות בין היתר חברת ישראכרט, אל על, שופרסל, סלקום, טבע, ובנק הפועלים. בעבר טיפלה החברה בחברת רמדיה ישראל במהלך המשבר של פרשת רמדיה, בהנהלת קבוצת IDB בראשותו של נוחי דנקנר ובחברת שטראוס. בין הפרשיות המפורסמות בהן טיפל משרדו של רהב הייתה פרשת "משחקי חברה" אשר במסגרתה התנהלה חקירה נגד הזמר אייל גולן אותו רהב מייצג. כמו כן נחשב רהב כמי שהיה יועץ הסתרים של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין.
בסוף שנת 2013, שימש רהב כשופט בעונה הראשונה של התוכנית "הכוכב הבא", אשר שודרה בזכיינית קשת בערוץ 2.
במרץ 2019 החל להגיש לצד שרון גל את תוכנית האירוח "שרון ורני בע"מ", בימי שישי ברשת 13. ב-31 ביולי הכריז רהב על כוונתו לפרוש מהנחיית התוכנית. במכתב ההתפטרות שפרסם הוא ביקש שמנחה אישה תחליף אותו אחרי פגרת החגים.
פעולותיו הבולטות
רהב ורעייתו הילה נוהגים לערוך אירועים חברתיים בהשתתפות בכירים במגזר הציבורי והפרטי בישראל. אירועים אלו עוררו, לא אחת, ביקורת ציבורית. מקרה בולט אירע בפברואר 2007, כאשר ערך רהב אירוע גרנדיוזי לרגל בר המצווה של בנו, בהשתתפות כ-5,000 מוזמנים. האירוע זכה לסיקור רב בכלי התקשורת ועם זאת לביקורת בקרב הציבור וחלק מהעיתונאים, כדוגמת רענן שקד בטורו ב"ידיעות אחרונות" וירון לונדון בתוכניתו "לונדון וקירשנבאום". באירוע לקחו חלק בעלי תפקידים ציבוריים ובהם מפכ"ל המשטרה, משה קראדי, שופטים, שרים ואישי ציבור נוספים. חרף נוכחותם במקום של מספר אנשים נגדם התנהלו באותה עת הליכי חקירה משטרתית או הליכי משפט פלילי. הטענה הייתה כי נוכחות אנשי הציבור באירוע הייתה פגיעה בממלכתיות שנדרשה מהם. רהב פרסם מאמר שבו הגיב לביקורת זו.
מקרה נוסף שהעלה את רהב לכותרות היה יציאתו הפומבית נגד שלי יחימוביץ' עקב ביקורתה על שרי אריסון, אשר הייתה מיוצגת על ידי משרדו ונחשבת לידידת המשפחה. המכתב הופץ למאות עיתונאים וכלל 34 סעיפים המבקרים את יחימוביץ'. בהמשך, עם עזיבת אריסון את ישראל, שלח רהב מכתב גלוי נוסף בגנות יחימוביץ' שנפתח במילים "שלי, ניצחת".
בימי מחאת האוהלים (2011) התראיין רהב בשל ראיון שנתן לסדרה הדוקומנטרית "התעוררות", שם אמר שכעס הציבור הישראלי, אותו כינה "חארות", כלפי העשירים אינו מוצדק.
בנובמבר 2013, כאשר באינטרנט התנהלה חרושת שמועות על חשדות למעשים פליליים של הזמר אייל גולן, ניצב רהב בראש המגוננים על גולן.
בינואר 2014 פרסמה העיתונאית שרון שפורר הקלטה מספטמבר 2013 בה נשמע מאיים עליה אם לא תסיר פרסום שלילי אודותיו, ובין היתר אמר: "תחטפי ממני טיל רעל בטלוויזיה, שאת לא תצאי מהבית...תאמיני לי, גם בפני החברים שלך לא תצאי, אחריותי". דבריו עוררו ביקורת כנגדו ואף לקריאות ופעילויות אזרחיות מאורגנות להחרמת חברות שעובדות עמו. בעקבות פרסום ההקלטה התנצל רהב בפני שפורר אך גם הביע תמיהה מדוע פרסמה את ההקלטה זמן רב לאחר המקרה.
ברדיו 103FM ראיין גבי גזית את ישראל גודוביץ על מרפסות שנפלו מבניין חדש בחדרה שנבנה על ידי גינדי השקעות. בעת הריאיון לא צוין שמו, אך רהב ייחס אליו את הנאמר ותבע במיליון ש"ח את רדיו 103, את גזית ואת גודוביץ. בית המשפט פסק לרהב פיצוי והוצאות בסך 8,500 ש"ח מהרדיו, עקב פרסום הריאיון עם שמו ותמונתו של רהב באתר האינטרנט של התחנה, וחייב את רהב בתשלום הוצאות לגזית וגודוביץ בגובה 100,000 ש"ח משום שלא ציינו את שמו בשידור. רהב הודיע שיערער, וגודוביץ שוקל תביעה נגדית. רהב משך את ערעורו בתביעה לאחר שהשניים הבהירו כי דבריהם לא כוונו כלפי רהב.
במאי 2018 נקלע למאבק משפטי מול העיתונאי חיים לוינסון. לוינסון פרסם בטוויטר תמונה של מכונית, לטענתו מכוניתו של רהב, חונה באדום-לבן, וכינה אותו "חזיר חניה". רהב הגיש נגדו תביעת לשון הרע על סך 100,000 ש"ח, ואליה השיב לוינסון בתביעת דיבה משלו עקב דברי רהב שהוא מסובך בחובות והיה מעורב באלימות במערכת "הארץ". במאי 2021 נפסק כי המכונית לא הייתה של רהב, ומאחר שלוינסון לא בדק מספיק את הפרסום לא עומדת לו הגנת "אמת דיברתי" בלשון הרע. עם זאת, מאחר שהוכח שרהב נוהג לחנות שלא כחוק כדבר שבשגרה החליט בית המשפט לפסוק פיצוי קל לרהב בסך של 17,500 ש"ח בתוספת 10,000 ש"ח על ציוצים נוספים, שהתקזזו מ־27,500 ש"ח שנפסקו לטובת לוינסון בגין דברי רהב על אודות החובות והאלימות. באותה שנה ייצג את בז"ן בנושא התעשייה במפרץ חיפה יחד עם אחרים.
חיים אישיים
בשנת 1992 נישא להילה קליין ולהם בן יחיד. הילה רהב היא מנכ"לית של "רהב תקשורת" ויו"ר אגודת ידידי תיאטרון בית ליסין על שם ברוך איבצ'ר. רני רהב הוא יו"ר "רהב תקשורת". רהב ואשתו ידועים כאספני אמנות ישראלית.
- רני רהב – ויקיפדיהhe.wikipedia.org