beta

ג'סיקה מאיר

ג'סיקה אולריקה מאיר (באנגלית: Jessica Ulrika Meir; נולדה ב-1 ביולי 1977) היא אסטרונאוטית אמריקאית ממוצא יהודי-ישראלי,דוקטור לביולוגיה ימית, ופיזיולוגית. לפני כן, הייתה אקוונאוטית מטעם נאס"א, ועוזרת מרצה להרדמה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד. לקחה חלק במשלחות 62/61 לתחנת החלל הבינלאומית, בשנים 2019–2020.

מגזין "TIME" כלל אותה ברשימה "טיים 100" למאה האנשים המשפיעים ביותר לשנת 2020.

מאיר נולדה בקאריבו, ארוסטוק, מיין שבארצות הברית. אמהּ שוודית מרקע נוצרי, ואביה רופא יהודי-ישראלי יליד-עיראק שירד מהארץ לשוודיה בצעירותו ללמוד רפואה, אך חזר זמנית כדי להשתתף במלחמת העצמאות כנהג אמבולנס. על אף שאמה לא התגיירה, מאיר מזדהה תרבותית גם כיהודייה, הלכה לבית כנסת, ואף חגגה בת מצווה. לה גם קרובי משפחה רבים בישראל, והיא אף ביקרה בארץ פעמיים: פעם ראשונה כנערה עם הוריה ואחיה, ופעם שנייה כאסטרונאוטית כשבאה להרצות בחיפה בסמסטר הקיץ של אוניברסיטת החלל הבינלאומית.

בשנת 1999 קיבלה תואר ראשון בביולוגיה מאוניברסיטת בראון, בשנת 2000 קיבלה תואר שני בחקר החלל מאוניברסיטת החלל הבינלאומית ובשנת 2009 קיבלה דוקטורט בביולוגיה ימית ממכון סקיפס לאוקיינוגרפיה.

מחקרים

מחקר הדוקטורט שלה התמקד בפיזיולוגית הצלילה של הפינגווין הקיסרי ושל פיל הים הצפוני.

בין השנים 2000–2003 מאיר עבדה במתקן מחקר טיסה המאוישת של לוקהיד מרטין (הנמצא בתוך מרכז החלל ג'ונסון של נאס"א), וחקרה את ההשפעות של טיסה ממושכת בחלל על גוף האדם. בשנת 2002 השתתפה מאיר כאקוונאוטית במשימה NEEMO ‏4, משימה משותפת לנאס"א ולמנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי, בה שהתה יחד עם שאר חברי הצוות במעבדת מחקר תת-ימית במשך חמישה ימים.

בשנת 2011 חקרה מאיר את האווז ההודי, מסוג אווז אפור, המסוגל לעוף מעל הרי ההימלאיה במצבים של אטמוספירה דלילה.

בנאס"א

בשנת 2013 נבחרה מאיר לקבוצת האסטרונאוטים ה-21 של נאס"א (סוכנות החלל האמריקאית), והשלימה את אימוניה ביולי 2015.

בשנת 2016, לקחה גם חלק בתוכנית האימונים של סוכנות החלל האירופית ESA CAVES(אנ') המדמה משימות רחוקות על אסטרואידים, באמצעות חקירת מערות במעמקי האי סרדיניה שבים התיכון.

ב-25 בספטמבר 2019, בזמן 19:42:40 UTC, מאיר שוגרה על גבי סויוז MS-15 יחד עם עמיתיה לתחנת החלל הבינלאומית, אולג סקריפוצ'קה והזאע אל-מנסורי. מאיר היא מהנדסת הטיסה של משלחות 61 ו-62 לתחנת החלל הבינלאומית.

ב-18 באוקטובר 2019, יצאה מתחנת החלל יחד עם האסטרונאוטית כריסטינה קוק למשימת תיקון התקן BCDU, ובכך הן ביצעו את הליכת החלל הראשונה שבוצעה בידי צוות נשי בלבד.

ב-17 באפריל 2020, מאיר שבה לכדור הארץ לאחר 205 יום בחלל, יחד עם עמיתיה אולג סקריפוצ'קה ואנדרו מורגן.

ב-2020 נבחרה על ידי נאס"א להיות אחת מקבוצת האסטרונאוטים, שיקחו חלק בתוכנית ארטמיס, החזרה לנחיתה מאוישת על הירח.

למאיר בנוסף לאזרחות אמריקאית מלידה, גם אזרחות כפולה שוודית (דרך אמה). היא אף למדה סמסטר אחד מהתואר הראשון שלה באוניברסיטת סטוקהולם, ומלבד אנגלית ורוסית (חובה כאסטרונאוטית) היא דוברת גם שוודית. עקב כך, טכנית, היא הפכה גם לאישה השוודית הראשונה בחלל (קדם לה אסטרונאוט שוודי יחיד).

אסטרונאוטים רשאים להביא עמם מספר חפצים אישיים לתחנת החלל הבינלאומית, כשחלק מבחירותיה של מאיר היו דגל ישראל, גרביים מעוטרות מגני דוד וחנוכיות, גלויות של ישראל, מדליה לזכרו של טייס החלל הישראלי אילן רמון, וציור שציירה רעייתו רונה רמון. בין השאר, מאיר צילמה גם את ישראל מהחלל.

פרסים

למאיר הוענקו פרסים רבים, וביניהם:


Reviews (0)
No reviews yet.

אתר מורשת מתעד את מורשתם של גדולי האומה בתחומים השונים מההיסטוריה ועד להווה של העם היהודי, במדינת ישראל ובתפוצות, שהביאו אותנו עד הלום.

0:00